Hökens gata 1

Högt läge invid Mosebacke

Södermalm, STOCKHOLM

Högt läge invid Mosebacke

Våningen är mycket grundligt planerad och byggd i mycket modernt utförande, med avsikt att ge en arkitektonisk känsla av enhetlighet. Lägenheten är nästintill tröskelfri och byggd med så karmfria dörr och inredingslösningar som möjligt. Både tak och golv är genomgående i nästan hela lägenheten. Hela lägenheten omgärdas av platsbyggd inredning/förvaring, platsbyggda dörrar och paneler för att förstärka känslan av en ett enda stort rum. Med få undantag är all inredning och garderober byggda med massiva material vilket ger lådor och dörrar en exklusiv och unik känsla.

Detta är en mycket attraktiv fyra-rumslägenhet i ett eftertraktat område mellan Götgatsbacken och Mosebacke torg. Lägenheten är arkitektritad med specialbyggt kök och förvaringslösningar. Du kommer att bo på ett oslagbart läge intill Mosebacke torg, med närhet till allt som en storstad har att erbjuda. Detta representerar verkligen det bästa av Södermalm, närhet till city/infrastruktur och måste upplevas på plats. När nya slussen snart blir klart är detta ett svårslaget läge och en svårslagen lägenhet i bästa läge högt och lugnt belägen över takåsarna men ändå nära till pulsen. Lägenhet med infällda skjutdörrar med fördjupade handtag, specialtillverkade köksluckor, skapade enligt beställning, med mörka färgtoner och ljus inredning och mängd marmor som skapar härlig känsla. Köksö klädd i carrera marmor ger en makalös känsla.
Runt hörnet ansluter ingången till tunnelbanan och matbutik samt en mängd nya restauranger och uteliv. Lägenheten uppfattas ändå som mycket lugn på husets översta plan. Från detta läge är man optimalt placerad mellan stadens infrastrukturnät, stadens coola puls och dessutom med gångavstånd till både citykärna och shopping. Hit flyttar nu många krogar och restauranger. I takt med att nya slussen börjar bli klart är detta ett fantastiskt läge.

Mycket stark förningen med stora hyresintäkter men som ändå är en äkta föreningen. Föreningen äger dessutom fortfarande hyresrätter i huset vilket innebär dolda värden framgent.

Unik möjlighet.

Boarea:
147 kvm
Antal rum:
4
Våning:
Våningsplan 4,5 av 5, hiss finns
Typ:
Bostadsrätt
Byggår:
1984
Förening:
Brf Hökengatan 1
Avgift:
3 340 kr/mån
Adress:
Hökens gata 1, STOCKHOLM
Pris:
15 995 000 kr
Visning

Välkommen att kontakta
mäklaren för visning.

Sima Lannhill

Sima Lannhill

Beskrivning

Entreplan

Allmänt

Hela våningen är försedd med trådlöst KNX installation för ljus med brytare från Ljung. 3 set av högtalare än inbyggda i lägenheten kopplade till en mediahub för möjlighet till styrning via Sonos eller annat system. Inredning med infällda belysningslösningar. I lägenhet är centraldammsugare installerad. Lägenheten ligger med sol från morgon till kväll och är mycket ljus hela dagen med öppen utsikt över Södermalms takåsar och med sikt-vy längs med Götgatan i i båda väderstreck. Alla fönster har nyligen genomgått renovering av föreningen men där lägenhetsinnehavaren bekostat särskilt uppgradering av specialglas, nya beslag och persienner. Smarta och enhetliga förvaringslösningar för kläder och tillhörigheter omgärdar hela lägenheten. Denna lägenhet ligger i två olika väderstreck med både morgon och kvällssol över takåsarna. Socialt entréplan med kök, vardagsrum, förvaring, tvätt och gäst-wc. Övre plan med tre mycket bra sovrum, badrum och garderober och walk-in-closet.

Kök Matsal

Köket är stort och specialdesignat med en arkitektonisk touch och skräddarsydda förvaringslösningar. Det inkluderar en rymlig köksö med en arbetsyta som är tillverkad av Carrara-marmor och har en integrerad diskbänk samt en avfallskvarn. Köket är utrustat med högkvalitativa utrustning, inklusive spishäll, ugn, fläkt. Inbyggd ugn och spishäll från Gaggenau och samt en kyl och frysskåp från Siemens. I lägenheten finns vackert massivt golv i ask och taket har infällda 3 fas-skenor med spotlights. Matplatsen i köket är utformat för att rymma större sällskap och smälter samman elegant med kökets design. Utrymmet för matplatsen ger plats för större möblering.

Gäst-Wc

Gästtoaletten är delvis kaklade och delvis prydd med träpaneler. Vägghängd toalett, ett exklusivt golvställt handfat. Integrerad spegel på väggen och stor skiva i marmor för avställning. Golvvärme. Ett tvättställ infälld i platsbyggt skåp finns intill gästtoaletten och erbjuder tvätt och tork, väl upplyst med spotlights i taket.

Vardagsrum

Köket och matplatsen smälter ihop med vardagsrummet. Vardagsrummet är ytmässigt mycket generöst med härligt ljusinsläpp från 5 fönster varav fyra fönster i ett burspråk med fantastisk utsikt över takåsar och kyrktorn.

Takinfällda skensystem för dubbla gardiner. Inbyggd mediabox för dold mediahub med inbyggt rör till plats för vägghängd TV.

Vardagsrummet är semi-kopplat med köket för att ge både en känsla av både avskildhet och gemenskap till köksmiljön. Detta ger våningen en mycket inbjudande och social känsla.

Fin ljus trappa som också är integrerad i den platsbyggda inredningen leder från vardagsrummet till övre våningsplanet. Under och runt trappan är det platbyggd förvaring.

Övreplan

Tre sovrum som samtliga ansluts till varande genom stora platsbyggda skjutpartier, i samma stil som övrig platsbyggd inredning. Rummen ansluter till varnde direkt eller via walk-in-closet lösningar för ett socialt eller stängt flöde. Genomgående trägolv i samma utseende som entréplan.

Sovrum Master

Rummet har väggar i en ljus nyans och byggt en-suite med egen separat bad-del samt en access till planets badrum som kan stå öppen eller stängt. Rummet ansluter till badrummet genom en exklusiv keramik som flödar in till bad-delen, med ett fristående badkar centralt placerat, vilket ger en äkta "Master bedroom"-känsla. Rummet ansluter till en walk-in-closet samt har dessutom platsbyggd garderob och förvaring i rummet.

Badrum

Ett väl tilltaget badrum som är helt kaklat och målat i ljusa färger. Här finns en vägghängd toalett - Dubbla handfat och spegelskåp/förvaringsskåp. En inbyggd regndusch med en glasvägg - Golvvärme som drivs med elektricitet. Taket är försedd med spotlights. Inbyggda blandare. Badrummet har platsbyggd förvaring.

Sovrum 2

Det andra sovrummet är tapetserat och har fungerat som barn-rum. Rummet ansluter till en rymlig en walk-in closet so delas med rum 3. Rummet har en platsbyggd kontorslöning med bokhylla. Naturligt ljus flödar in genom takkupan med fönster, och taket är försedd med spotlights.

Sovrum 3

Det tredje sovrummet har ljusa väggar och har också en egen anslutning till walk in closet som delas med rum 2. Taket är utrustat med spotlights. Rummet har en balkong mot trappen ner mot entréplan med en specialbyggd dörr som kan hålla balkongen öppen eller stängd. När balkongen är öppen slår dagsljuset igenom in mot badrummets fönster som anlagts för att få dagsljus in till badrummet.

Förråd

Lägenheten disponerar ett mycket stort källarförråd.

Fakta

Typ:
Bostadsrätt.
Upplåtelseform:
Bostadsrätt.
Lägenhetsnummer:
6/1405.
Våningsplan:
Våningsplan 4,5 av 5, hiss finns.
Storlek:
4 rum. Boarea 147 kvm. Boareauppgift enligt föreningens information.
Byggår:
1984.

Ekonomi

Pris:
15 995 000 kr
Avgift:
3 340 kr/mån. Värme, vatten, bredband 50 Mbit/s och Comhems grundutbud för TV ingår i avgiften.
Avgift förening:
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 1 838 kr som betalas av köparen och en pantsättningsavgift om 788 kr.
Andelstal:
Andel i föreningen är 5,53811%.
Andel av årsavgift är 5,69487%.
Indirekt nettoskuld:
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning är 943 585 kr.
Driftkostnader:
Försäkring:
175 kr/mån
Hushållsel:
458 kr/mån
Totalt:
633 kr/mån

Försäkringskostnaden kan variera beroende på innehållet i försäkringen. Kostnaden för hushållsel varierar beroende på individuell användning.

Byggnad

Typ:
Flerbostadshus
Byggår:
1984
Uppvärmning:
Fjärrvärme
Energideklaration:
Energideklaration utförd, 2018-11-29.
Energiklass D. Specifik energianvändning 91 kWh/kvm år.

Förening

Brf Hökengatan 1. Organisationsnummer 769616-3273.
Hökens gata 1, 11646 STOCKHOLM
Föreningen är en bostadsrättsförening (äkta). Föreningen äger marken.
Föreningen tillåter delat ägande.
Föreningen tillåter inte juridisk person som köpare. I föreningen finns 29 st lägenheter varav 4 st hyresrätter och 3 st lokaler.

Om föreningen:

BRF Hökensgata 1 bildades genom ombildning den 20 maj 2010. Föreningen har 29 lägenheter med bostadsrätt, 4 hyreslägenheter och 3 lokalhyresgäster: Götgatsbackens Livs med ingång vid T-banan på Götgatan, och Sefina Pantbank nere i T-banehallen. Föreningen är sedan 2021 betraktad som en s.k. äkta bostadsrättsförening.

Gemensamma utrymmen:

På entréplanet finns två cykelrum och det finns barnvagnsrum på varje våningsplan. Tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp, torktumlare och mangel finns i källaren.

Kommande/gjorda renoveringar:

2022 Hissrenovering, utbyte av en gammal värmeväxlare
2021 Entréparti renoverat, OVK (godkänd), nytt passersystem
2020 Byte av avloppsstammar i ombyggd lokal och butik
2020 Byte av ventilationssystem
2020 Omvandling av lokal till 6 st bostadsrättslägenheter
2019 Byte av avloppsrör under byggnaden, renovering av fasad mot Götgatan
2016 Byte av avluftningsrör
2016 Relining av avloppsrör
2016 Fastighetsbox
2014 LED-belysning i trapphus och på loftgångar
2014 Målning och uppsnyggning av de allmänna utrymmena
2014 Byte av hiss
2013 Renovering av fastighetens elskåp
2013 Tätning av hängrännor
2013 Ny utrustning i tvättstugan
2012 Nya avloppsrör i butikslokal
2012 Renovering av kök hos hyresgäst
2012 Målning av fastighetens tak
2012 Ny takvärmeanläggning
2012 Nya dörrpartier mot gårdarna
2012 Stuprör mot gatan byts ut
2012 Målning av fönster mot gatan
2012 Nytt entréparti mot gatan
2011 Rengöring av ventilationssystemet
2011 Målning av dörrar
2011 Möbler till gården
2011 Ny röklucka
2011 spolning av avloppsrör
2011 Byte av vattenpump
2010 Ny anläggning för hushållssopor
2010 Motor för fjärrvärmen utbytt
2010 Lagning av stuprör mot gården
2010 Renovering av badrum hos hyresgäst
2010 Rengöring av växlarna i undercentralen.

Kommande avgiftsförändringar:

Inga avgiftsförändringar för 2024 är planerade.

TV och bredband:

Bredband 50 Mbit/s, samt Comhems grundutbud för TV ingår i avgiften. Fiber finns indraget i huset.

Gårdsplats:

Innegård med en sittgrupp och en grill.

Bilder

Vill du veta vad din bostad är värd?

Boka värdering

Få senaste nytt om våra hem till salu

Spekulantregister

Planritning

Karta

Karta Klicka för större karta